Gæsteindlæg af Heidi Kokborg –  studerer til journalist, yogainstruktør og Health Coach.

Yoga retreats er så absolut ikke kun for slangemennesker, der kan få benene om bag nakken, stå på hænder og sidde i meditation i fire timer. Der findes retreats for alle slags yogier – også dem, der aldrig har prøvet yoga før. Du får tid til masser af selvfordybelse, afslapning og kommer hjem med fornyet energi og glæde.

Måske du allerede sidder og tænker, at et yoga retreat umuligt kan være noget for dig. Jeg vil dog vove den påstand, at yoga retreats er for alle – du skal bare sørge for at finde et, der passer til lige præcis dig og dine behov.

Jeg er lige kommet hjem fra Azulfit på Fuerteventura, hvor jeg var på yoga retreat. Fuld af energi, inspiration, glæde, taknemmelighed og jeg føler mig sundere, end jeg har gjort i lang tid. Gamle sår er helet, og jeg fik svar på spørgsmål, jeg havde stillet mig selv i lang tid.

Billedet er af mig i de lækre tights fra Reebok, som jeg nærmest boede i nede på Fuerteventura. Du kan selvfølgelig finde tightsene – samt toppen og sportsbh’en jeg har på – hos SPORT 24.

Alle er velkomne

Der var yoga og pilates to gange om dagen, og der var også meditation tre af dagene. Maden var 100 procent vegetarisk – det meste også vegansk – det meste økologisk og alt sammen ovenud lækkert! Stedet var en lille oase med yoga shala, swimming pool, hot tub (hvem vil ikke gerne bruge deres aftener i et oplyst hot tub?!), flotte værelser, smukke blomster og udsigt til en af de mange vulkaner på øen. Det var et rent paradis!

Der var fredfyldt – det eneste, man kunne høre var naturens lyde og et par hunde, der gøede til hinanden om aftenen. Og så gør det jo heller ikke noget, at klimaet på Fuerteventura er ørkenklima, hvilket betyder, der er sol og varme dagen lang.

Poolen hos Azulfit på Fuerteventura var et skønt sted at koble af med en god bog og bare nyde roen.

Og et yoga retreat, som det jeg var på, er for alle. Vi var knap tyve mennesker i alle aldre og fra forskellige lande i Europa – en kom sågar fra Californien! Nogle havde dyrket yoga i mange år; andre havde aldrig rigtigt prøvet det før.

Det vil sige, at et yoga retreat ikke kun for hardcore yogier, der har måtterne permanent på ryggen. Det er for alle! Uanset alder, køn, niveauer og hvad du ellers har af undskyldninger for, hvorfor et yoga retreat ikke er for dig.

En rejse ind i dig selv  

Når jeg tager på yoga retreat, gør jeg det af flere grunde. Jeg gør det selvfølgelig for at fordybe mig i min yogapraksis, men det er kun én af grundene. Jeg tager primært af sted for at få tid til selvfordybelse, koble elektronikken fra (okay, koble delvist fra. Jeg kan ikke helt lade de sociale medier være), mærke mig selv, få svar på spørgsmål, jeg går og tumler med, hele mig selv, få ro og fred, være mig selv uden at skulle være noget som helst for andre og gøre noget helt fantastisk for mig selv.

Men du skal også indstille dig på, at et yoga retreat kan blive meget følelsesladet. Jeg tror ikke, at der var én af os på retreatet, som ikke fik åbnet op for følelseskanalerne og havde brug for at snakke med hinanden. Heldigvis møder du de mest fantastiske mennesker på et yoga retreat, som alle gerne vil tale med dig og være der for dig.

Jeg vil næsten garantere dig for, at du kommer hjem fra et yoga retreat med en energi, glæde, selvforståelse og taknemmelighed, som du nok aldrig har oplevet før. Og hvem ved? Måske du bliver så grebet af yoga, at du får lyst til at dyrke det derhjemme. En ting er sikkert: Et yoga retreat er en rejse ind i dig selv!

De skønne omgivelser på mit yoga retreat hjalp mig med at fordybe mig i mig selv og komme i balance.

Mine råd til dit første yoga retreat

  1. Et godt sted at finde yoga retreats på er på hjemmesiden bookyogaretreats.com. Og sørg for at finde et retreat, du er sikker på passer til dig og dine behov. Azulfit, som jeg var på, er for alle niveauer.
    Tjek stedet ud, programmet, underviserne, maden osv. Skriv også gerne en mail til stedet med dine spørgsmål (det gør jeg altid). Et yoga retreat kan være dyrt, så vær sikker på, du kommer det rigtige sted hen!
  2. Hav udstyret i orden! Hvis der er én ting, der er rigtig, rigtig frustrende og irriterende, når man dyrker yoga, så er det at have tøj på, der sidder dårligt – især hvis det falder ned! Jeg elsker Reeboks yoga LUX tights (de kan købes her). De sidder simpelthen helt perfekt! De sidder lige præcis, hvor de skal, og de bliver siddende under hele sessionen! Pasformen er genial, de er behagelige, de er lette, og så gør det jo heller ikke noget, at de er ret så flotte! Jeg boede praktisk talt i mine Reebok tights og den matchende sportsbh (som du kan få her), da jeg var af sted.
  3. Pak mindre tøj, end du tror. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg ender altid med at pakke fjorten sommerkjoler, hvoraf jeg højest får to på. Du kommer til at bo i dit sportstøj (og din bikini), så lad vær med at fylde kufferten med sommerkjoler, make-up og alt muligt andet, du ikke får brug for på et retreat.
  4. Tag et enkelt yogatime på forhånd. Det er ikke et absolut must, men måske er det trods alt en meget god ide at have prøvet en enkelt yogatime, inden du tager af sted. Det kan sagtens være en time i fitness centeret eller på YouTube. Bare så du har en lille bitte ide om, hvad yoga er. Men som sagt, kan du også sagtens komme som helt grøn yogi!
  5. Vær åben. Måske det er allerbedste råd. Vær så åben som overhovedet muligt. For yogaen, underviserne, maden, de andre på retreatet osv. Vær åben over for dine egne følelser og tanker. Jeg tror, det er mit allerbedste råd – kom med et åbent sind og vær nysgerrig.
Maden er en vigtig del af at have en sundt indre. Heldigvis var der masser af god mad på Fuerteventura.