Engang havde alle pigerne en. Ja, der var sågar også drenge, som i smug legede med den. Den var blandt det billigste legetøj, men stadig med timevis af sjov i sig. Vi snakker naturligvis om hulahopringen!

Men en hulahopring er ikke længere kun beregnet til børn. Den er simpelthen blevet genoplivet, så nu kan du også genopdage barndommens hulahop-glæder.
En hulahopring kan nemlig være med til at give dig en sjovere træning – perfekt her op til weekenden, hvor træning måske er det sidste du har lyst til, men alligevel kan være med til at få en lækker fornemmelse i kroppen.

Og nu du er i gang, kan du vel lige så godt gå helt i barndommens spor og dyrke lidt konditionstræning med sjippetov – se øvelserne her.

Hvis du gerne vil være lige så lækkert klædt, som Katrine på billederne, så finder du tøjet og skoene lige her.
Er din størrelse ikke på webshoppen, så er de måske i din lokale butik, som du kan finde her.

Cocktail-talje med hulahopring

Det er selvfølgelig begrænset, hvad du kan træne med en hulahopring, men dét, den især er god til, er din talje. (Husk, at vi her snakker om de tunge powerhoops, der har vægte i sig og ikke de der tynde, lette plastik ringe, som er fyldt med glimmer).
Grunden til, at en hulahopring er god for din talje, er, at du bruger rigtig mange muskler i din kropsmidte på at holde ringen op.

 

Sådan træner du med en hulahopring

Hvis du aldrig nogensinde har prøvet at hulahoppe før, så frygt ej. Det er nemmere at holde vægtede hulahopringe oppe end dem, der ikke er vægt i.
Start med at have benene forskudt af hinanden og i hoftebredde afstand. Hav din hulahopring i taljen, ind mod lænden – husk at holde den parallelt med gulvet, så du ikke får sat den skævt i gang.
Sving ringen rundt og bevæg hofterne frem og tilbage – husk at spænde rigtig godt op i både mave- og rygmuskler, men hold resten af overkroppen og skuldrene afslappet.
Det er vigtigt, at du hulahopper både mod venstre og mod højre i lige så lang tid for ikke at blive skæv i den ene side.

 

Og bliv endelig ikke forskrækket over, at du godt kan ende med at blåt mærke eller to. Vi kan jo kalde det dine kampmærker, fordi du ofrer dig sådan for sundheden og sjovhedens skyld.

Tid til udfordring

Når du først har styr på hulahopringen (og den indledende begejstring måske er dalet en smule), så ved du, at det er tid til at udfordre dig selv. Du kan jo eksempelvis:

  • Skifte stilling på dine fødder, så du både har dem samlet, brede og forskudt af hinanden.
  • Eksperimentere med at stå på et ben (det er slet ikke så nemt, som det lyder!)
  • Gå rundt omkring, mens du samtidig holder gang i din hulahopring.
  • Tilsætte forskellige aerobic bevægelser, mens du hulahopper (få inspiration her.)
  • Bruge en stepbænk.
  • Danse og hulahoppe på samme tid med små salsa-, mambo-, eller zumbabevægelser. Der findes faktisk en hel sport for sig, der hedder hoop dance, hvor det er de lette ringe, som bruges – se hvordan det ser ud her.

 

Der er altid plads til kiksere

Når du kaster dig ud i at træne med en hulahopring, så husk altid på, at øvelse gør mester. Jo mere du bruger hulahopringen, jo bedre bliver du også. Men faktisk så kan hele det med at samle den op også være en del af træningen.
Og så er det bare vigtigt, at du husker at smile af dig selv, når det (en gang imellem) kikser.

God fornøjelse med hulahopringen og rigtig god weekend.