fleece

I denne guide får du hjælp til at finde den helt rigtige fleecetrøje.

Fleecetrøjen er næsten blevet et must-have, når man dyrker sport i vinterhalvåret efter lag-på-lag princippet. Den er nemlig et fremragende mellemlag, der skal holde dig dejlig varm, men stadigvæk give dig masser af frihed til bevægelse! I denne artikel vil vi hjælpe dig til at finde den helt rigtige – så ka’ kulden bare komme an!

Fleecetrøjen som mellemlag

Der hvor de fleste benytter sig af fleecetrøjen er som et mellemlag, der holder dig varm, men også ventileret igennem langt de fleste former for sport. Og det er netop det, der gør fleecetrøjen til et populært valg. Det sidste, man vil, når man dyrker sport, er nemlig at fryse og/eller føle sig fugtig på samme tid. Det er bare en dårlig kombi. Men heldigvis kan en god fleecetrøje afhjælpe problemet! Men når der er så mange varianter på markedet, så kan det godt være en halvsvær opgave at finde den, der passer til lige dit behov. Heldigvis er fleece et meget anvendeligt materiale, der kan bruges til (næsten) alt.

fleece

Ét materiale – flere anvendelser

På trods af, at fleecetrøjen typisk bliver brugt som mellemlag på skiferier, så er det faktisk ikke den eneste måde, hvorpå du kan få glæde af det fantastiske materiale. Tag for eksempel denne lækre fleecejakke fra Peak Performance, der er perfekt til næsten alt, hvad du kan komme i tanke om. Aftenturen på en kølig aften? Check. Shoppingturen med en ven? Check. Den ultimative skiferie i Sverige? Også check. Fleecematerialet gør nemlig, at du er godt beskyttet mod kulden, men heller ikke så meget, at du overopheder under normal brug. Det er nemlig rigtig vigtigt, at du finder lige præcist det fleeceprodukt, der passer til dine behov.

fleece

Fakta om lag-på-lag princippet:

I denne artikel kommer vi til at nævne ’lag-på-lag’ eller ’mellemlag’ en del – men hvad er det for en størrelse?

  • Lag-på-lag princippet går ud på, at du skal klæde dig på ’i lag’ for at holde dig varm – især på skiferien. Altså med et inderlag, mellemlag og yderlag. Disse lag har alle sammen forskellige funktioner og sørger for, at du ikke bare er varm – men også tør.
  • Mellemlag er det midterste lag i lag-på-lag princippet, og det er her, fleece gør sig allerbedst! Fleece tager nemlig nogle af de bedste egenskaber fra uld og er næsten uovertruffen, når det gælder isolering på grund af det høje indhold af luft imellem uldtrådene.

fleece

Find fleecetrøjen der passer til dine behov

Når du skal ud og shoppe efter en ny fleecetrøje (eller hvilket som helst fleeceprodukt), så kan du enten gå efter en all-arounder, som den tidligere nævnte fra Peak Performance, der kan lidt af det hele, men også gå efter noget mere fokuseret. Og her er det typisk én ting der betyder noget: Tykkelse af fleecematerialet.

Hvis du går efter en fleecetrøje/fleecejakke, der skal holde dig varm i de Norske fjelde. Så er det en god idé at finde et fleeceprodukt, der har en vis tykkelse, så den kan modstå kulden. Her kan vi anbefale den super flotte ’Swook’ fra Haglöfs, der er ultra komfortabel og holder dig varm, når du har allermest behov for det – uden at hindre dine bevægelser.

fleece

Skal du derimod ’bare’ have en smule ekstra beskyttelse mod kulden? Så kan du vælge denne hættetrøje/jakke-kombi fra Peak Performance. Her får du et fleece-produkt, der giver et lækkert, sporty udtryk til din hverdag, men også holder dig varm på kølige aftener. Uden at blive for varm.

Fleece er kommet for at blive

Fleece er et af de bedste materialer, du kan bruge, hvis du skal have et godt, velfungerende mellemlag til din næste skiferie. Eller hvis du bare vil have et lidt varmere alternativ til din normale jakke i det daglige. Og heldigvis har vi hos SPORT 24 et stort udvalg af lækre fleecetrøjer, jakker og hoodies, hvor der også er en lige præcist til dig! Se det hele lige her eller kom ned i din nærmeste SPORT 24 butik, hvor vi altid har en masse lækre fleeceprodukter på lager.

Vi ses!