julekalenderDu har ikke behov for en julekalender for at finde ud af, at det snart er jul.

Butikkerne reklamerer med juletilbud, æbleskiverne bliver solgt hurtigere, end du kan sige ”nu’ det’ jul!” og julesangene begynder at fylde lidt mere i bevidstheden.
Selvom du ikke har et akut behov for en kalender, der fortæller dig præcist, hvornår julen er, så kan alle vel stå inde for idéen om en lille gave hver dag. Så er man i hvert fald helt klar til jul.

Men hvor kommer julekalendere fra? og er det ikke noget med, at SPORT 24 har en? Læs videre og få svaret.

Fra pap til chokolade

Julekalendere er ikke noget nyt koncept. Kalenderen (som vi kender den i dag) startede med at blive udbredt i starten af 1900-tallet, hvor tyskeren ”Gerhard Lang” begyndte at masseproducere en pap-version af den kalender, som hans mor havde lavet til ham som barn. Den bestod af 24 små, søde billeder, der skulle gøre ham mere klar til jul. Ikke lang tid efter begyndte en tysk avis at masseproducere kalenderen og resten er, som man siger, historie.

Idéen om, at der skulle chokolade i julekalenderen kom dog først på banen efter 2. verdenskrig, hvor der igen var tid til julehygge og julestemning.

Men det er ingen hemmelighed, at næsten alt i år 2017 flytter ind på internettet. Det gælder også julekalendere, som ikke altid indeholder chokolade. Nogle af dem giver dig endda en chance for at vinde super fede produkter fra nogle af verdens største brands – og sådan en har vi i SPORT 24.

Fra alle os til alle jer

SPORT 24 har i år lanceret en stor julekalender, hvor du hver dag kan vinde fede præmier fra alle de største mærker. Vi ønsker nemlig at forkæle vores kundeklubmedlemmer (Ikke medlem? Bliv det gratis HER) med lidt ekstra lækkert her i juletiden. Vi synes, at vores medlemmer skal have endnu flere fordele og endnu flere chancer for at få fat i de super fede produkter, som vi også har på vores webshop.

Hver dag indtil d. 24 december kan du skrabe en ny online-låge i kalenderen, hvor du så kan vinde alt fra gavekort til løbeudstyr, løbeure, vinterstøvler og meget mere.

Så skynd dig at klikke her og tilmeld dig allerede i dag.

God jul!

 Tre vilde julekalendere

Har du nogensinde overvejet, hvad den største julekalender var? Eller måske den dyreste? Her får du de tre vildeste julekalendere nogensinde.

 1. Den største
  Den største julekalender i historien går til en hel bygning i England. Byen Gloucester i England tog nemlig en, meget grim, bygning og pakkede den pænt ind med flot papir og silkebånd. Herefter blev der åbnet et vindue hver dag, hvor borgerne kunne se logoet på en lokal forretning. Det’ smart.
 2. Den dyreste
  Har du 315.000 kroner, der ligger og brænder et hul i din lomme? Hvorfor ikke købe en julekalender?
  Det ekstravagante shopping center ”Harrods” i London lancerede i 2007 en julekalender på over en meter, hvor du hver dag kunne nyde et stykke speciallavet chokolade. Og nå ja. Kalenderen var udført i det fineste valnøddetræ, og lignede et juletræ.
 3. Den mærkeligste
  Ikke en stor fan af chokolade? Træt af vingummibamser? Frygt ikke! Det engelske firma ”Snaffling Pig” har produceret en julekalender, hvor du hver dag kan nyde et stykke tørret grisekød. Velbekomme.