play more behind the scenes

Ved Moesgårdstrand i Aarhus holder en kortege bestående af mindst 12 biler parkeret langs vejkanten i det dugvåde græs.
Menneskerne, der stiger ud af biler og varevogne har allerede været oppe i lang tid. Men selvom kulden trykker, og den varme kaffe efterhånden føles livsnødvendig, så er der alligevel en helt særlig energi. En energi du næsten kan tage og føle på. Og det kan kun betyde én ting: En samling af kamerafolk, stylister, lydmænd, koordinatorer, fotografer, assistenter og modeller er samlet for at skyde den nye SPORT 24 tv-reklame.

Ready, set, action!

Dagen starter ud klokken 5.45. Det store crew går gennem det dugvåde græs til den mest fantastiske solopgang længe.
Det første filmholdet skal filme er en dansescene på stranden. Det hele er planlagt til at starte klokken 6.55, men heldigvis er alle danserne kommet, da lyset er helt perfekt allerede nu.

Danserne skal stå ude i vandet uden særligt meget tøj på, men på trods af, at alle fra produktionen står og småfryser, så har danserne en fest! Der bliver danset, grint og pjattet rundt i den smukke morgen, hvor det er meget nemt at glemme, at der faktisk også skal optages en reklamefilm. Men det skal der. Og efter endt optagelse, så er det hurtigt videre til næste stop, som er et nedlagt gartneri vest for Aarhus.

bag kameraet

En iskold start på dagen

Nerverne er på, forventningerne høje og nervøsiteten til at føle på. Midt i alt dette står to unge piger i sports-bh og ¾ lange tights – intet andet! Selvom temperaturen endnu ikke er kommet over de 10 grader, så er de klar til at svinge sig op i en stor ring, der hænger oppe i luften. De to piger dyrker Aerial Hoop – en sport som mest af alt minder om en kombination af poledance og cirkusartisteri.

Ved hjælp af deres egen kropsvægt, muskler og masser af smidighed bevæger de sig elegant rundt i ringen i perfekt harmoni – til stor begejstring for hele filmholdet omkring dem.

De to piger dyrker aerial hoop. En sport som mest af alt minder om en kombination af poledance og cirkusartister

Uden den mindste smule brok trodser aerial hoop-pigerne kulden og fortsætter med at bevæge sig synkront rundt i ringen den næste times tid. Kun afbrudt af små pauser, hvor de lige får varmen fra et tæppe, en tår vand at drikke eller får tørret fødderne rene af stylistens vådservietter.

Da instruktøren og fotografen er tilfredse med videoen, kan pigerne endelig få noget varmt tøj på igen. Og med en kop dampende the i hånden og store smil på læben glæder de sig over oplevelsen. Og til at se det endelige resultat.
Men selvom at det er hyggeligt at stå der, så skal produktionen følge tidsplanen. Og næste location er i en forstad til Aarhus.

bag kameraet

Bankende høj musik og danseglæde

Hendes navn er Liv. Liv Crescesse.
Hiphop danser, koreograf, kvinde med attitude, street – Liv er alt det og meget mere.

Som hun står der i det neongule retro-sæt fra hummel, sokkerne trukket godt op på benene og med det flettede hår løst i en elastik ser hun ikke ud af meget. Men bare vent! Når først musikken spiller, så kan du ikke undgå at blive påvirket af Livs energi.
Med beatet i hjertet udtrykker hun på imponerende vis musikkens rytme gennem bevægelser, dansetrin, spring og poseringer. Det er ikke noget, der kan læres. Det er bare sådan, hun er: Fyldt med liv, bevægelse og leg. Og det er perfekt til reklamen.


Rundt omkring Liv er det tydeligt, at det ellers trætte filmhold får et skud energi af hendes livlige personlighed og den høje musik, der spiller rundt omkring dem. Så på trods af at det allerede har været en lang dag, så ved alle, hvad deres rolle er og udfører den til perfektion for at få koordineringsarbejdet til at gå op i en højere enhed. Der skal nemlig rigtig meget til for at skabe en god reklamefilm. Og det kan ikke kun klares på én dag.

TO BE CONTINUED…