Pernille Grønhøj har et øje på hver finger – eller sådan virker det hvert fald, for der er ikke et af modellernes hår, der ikke sidder perfekt. Uanset om det er den model hun har siddende i stolen, eller det er den model, der står foran fotografen, så har hun styr på, hvordan de ser ud.

Med en baggrund som uddannet frisør og makeupartist er forudsætningerne, da også på plads. Og drømmen om at arbejde med mennesker, makeup og hår kommer ikke fra fremmede, men blev næret af en moster, der var frisør og en levende interesse for de mennesker, der omgiver hende. Med en stille charme og et skønt positivt sind, så holder Pernille styr på modellerne denne marts dag i Aarhus.

Den naturlige vej frem

Vi har bedt hende om at lægge en naturlig og diskret makeup på vores modeller, for menuen står på sportstøj. Naturlighed og udgangspunkt i personen, hun skal lægge makeup på, er da også allerøverst på Pernilles agenda:
”Jeg går utroligt meget op i, at huden skal se frisk, sund og levende ud. Selvfølgelig spiller moden en rolle, men jeg har mest fokus på personligheden og kundens ønske, når jeg lægger en makeup.”

Jeg går utroligt meget op i, at huden skal se frisk, sund og levende ud

Rigtigt mange af hendes imponerende samling af makeupartikler er enten økologiske, eller så naturlige som muligt. Det er ikke en religion for Pernille, men er produkterne lige gode, hvorfor så ikke vælge det mest naturlige?

Altid afvekslende arbejdsdag

Makeupartisten befinder sig selv bedst bag kameraet, men elsker til gengæld den dynamik og energi der opstår på et fotoshoot. Og i dag har vi været ”på” fra kl. 9 og slutter først ved 20-tiden, men der er alligevel god energi sidst på dagen.

”Der er lange arbejdsdage, men der er også ganske almindelige dage fra 9-17,” fortæller Pernille. De fleste opgaver er i Aarhus eller København, men ugen forinden bød da også  lige på et job i Berlin.

”Nogle gange bliver jeg briefet og ser et moodboard på kundens ønsker inden fotodagen, men det er sjældent. Men er det en ny kunde researcher jeg altid lige selv, så jeg er klar til opgaven.”

3 toplækre tips til din skønhed

Inden vi slipper Pernille helt denne onsdag aften i Aarhus N, beder vi lige om tre gode tips, som vi kan dele med jer.

  1. Rene pensler! Gør dine pensler rene en gang om ugen. Vand og sæbe (fx opvaskemiddel) er det bedste du kan bruge. Det vigtigste er, at de bliver holdt rene.
  2. Sørg for at forkæle din hud med masser af fugt! En hud, der ikke mangler fugt ser bare mere frisk ud. Et godt tip er en fugtspray, der fås i rigtig mange mærker. Brug den inden din dagcreme og igen i løbet af dagen, hvis huden lige trænger til et pift fugt.
  3. Mine yndlingsprodukter: Til håret er det Oribe Dry texture spray, fordi den giver fylde til alle hårtyper. Til huden er det Tromborgs mineral foundation, der bare er uovertruffen!

Har du fået lyst til at se mere til Pernilles arbejde, kan du følge hende på Instagram @pernillegroenhoej