nike free

Er du en varm tilhænger af forfodsløb og ”naturlige” løbesko, så kender du garanteret allerede Nike Free. Hvis ikke, så er det med at spidse ører.

Nike Free er nemlig den ideelle løbesko for dig, der ønsker at lade dine fødder bevæge sig frit. Den giver dig en fornemmelse af at løbe barfodet – præcis som vor herre skabte dig. Deraf navnet Free.

Modellen blev første gang introduceret helt tilbage i 2004, og allerede dengang tog den verden med storm. Lige siden har Nike lagt sig i selen for at gøre det umulige – nemlig at forbedre og forfine deres i forvejen upåklagelige design.

Og efter 15 år lancerer de nu en splinterny, forbedret udgave – skarpere end nogensinde før.

Men hvordan er ideen bag det innovative design opstået? Læs med, og bliv klogere på historien bag Nike Free.

nike free

”Born to run” – fra barfodsløb til Nike Free

Det hele startede tilbage i 2001, da den berømte løbetræner Vin Lananna introducerede sine daværende atleter for en ny, alternativ træningsform. Han opfordrede dem alle til at smide skoene og løbe barfodet i græsset.

Til trods for, det måske lyder mærkeligt, skulle dette sidenhen vise sig at være lidt af en genistreg. Det stimulerede nemlig i højere grad fodens naturlige bevægelser, og hver en muskel i foden blev aktiveret og dermed styrket.

Koden til et bedre løb var hermed knækket. Det resulterede i færre skader, kraftigere afsæt og hurtigere tider på løbebanen.

Det var denne opdagelse, som inspirerede Nike Sport Research til at undersøge biomekanikken bag barfodsløb. For kunne man mon implementere samme fordele i en løbesko?

Videnskaben bag det første par Nike Free

For at lære, hvordan den bare fod agerer ved løb, indkaldte Nike-teamet en lang række testpersoner. Efter utallige studier og en gennemgribende serie målinger fik de den nødvendige data, der skulle til for at kunne udvikle den perfekte barfodssko – Nike Free. Den første løbesko tilpasset fodens naturlige bevægelsesmønster.

Teknologien bag Nike Frees nyeste medlem

Den nye Nike Free-model føles som en naturlig forlængelse af dit ben. Den er formet efter din fods anatomi og smyger sig om din fod, eksaktlig som en blød strømpe ville gøre det.

Den naturlige bevægelsesfrihed gør, at du kan nyde godt af den samme fornemmelse, som var du barfodet – blot uden smerten fra det hårde underlag. Den ultrafleksible sko er udstyret med en tynd sål, som beskytter din hud, samtidig med den giver dig en optimal kontakt med underlaget.

Kort fortalt, så er den nye Nike Free skabt til at sætte dine fødder fri, så du kan få følelsen af at løbe i bare fødder – præcis som mennesket var skabt til.

Du finder den nye Nike Free her 

5 fordele ved naturlige løbesko som Nike Free

– når først du mestrer teknikken, hjælper den med at:

  1. Aktivere alle muskler i foden
  2. Styrke fodens muskulatur
  3. Sikre et kraftigere afsæt
  4. Sikre en naturlig skridtafvikling
  5. Skåne dig mod løbeskader

PSSST – hvis du har lyst til at se, hvordan Nike’s første reklame for Nike Free ser ud, så tjek det ud her – vær obs på, at du måske skal acceptere at se den, men den er det værd 😉