VM bold

Der findes mange legendariske fodbolde fra de største kampe gennem tiden. Champions League finale-bolde, EM bolde og bolde fra pokalfinaler i diverse ligaer. Men de er typisk svære at få fat på, så hvad gør en passioneret fodbold-elsker, hvis han/hun gerne vil have en helt speciel bold fra de store turneringer? Køber den nyeste VM-bold fra adidas selvfølgelig! Læs videre og bliv fascineret af VM-boldens historie og få samtidig svarerne til vores Facebook konkurrence. Måske er du heldig at vinde et eksemplar af bolden!

En bold med sin helt egen stamtavle

Hvor boldene fra adidas plejer at referere til kulturen, sproget eller landet, hvor VM bliver afholdt, så har adidas valgt denne gang at trække på den fine historie, som firmaet har med VM. Den nye bold hedder nemlig ”Telstar 18”, hvor ”Telstar” refererer til den bold, der blev spillet med i de legendariske verdensmesterskaber i 60’erne og 70’erne. Det er nemlig denne storhedstid inden for fodbold, som adidas prøver at genskabe. Og så en sjov detalje: Bolden er opkaldt efter den satellit, der gjorde det muligt for hele verden at se VM på tv’et.

Fra 1930 i Uruguay til 1966 i England blev det afgjort, hvem der skulle producere VM bolden igennem en konkurrence, hvor firmaer kunne vinde rettighederne til at producere den. Derfor var det typisk små, lokale virksomheder, der fik lov til at sætte deres mærke på den store begivenhed.

Det stoppede dog i 1970, hvor adidas blev officiel VM-sponsor – og de har faktisk produceret alle bolde siden da.

Griseskind, TV-satellitter og plastik

Virker den overskrift lidt som om, at vi bare har skrevet sjove ord i en vilkårlig rækkefølge? Det har vi også. Men det giver mening: I starten var VM-bolde lavet af tungt griseskind, som var meget hårdt at spille med. Det var først ved introduktionen af adidas’ ”Telstar”, at der kom et hårdt plastikoverlag på bolden, som gjorde den i stand til at rulle bedre, skrue mere og agere mere præcist, når den blev hamret til af store spillere som Franz Beckenbauer, Bobby Charlton og Pelé.

Gammeldags men alligevel helt ny

Selvom den nye VM bold fra adidas virker lidt gammeldags, så er det kun af nostalgiske grunde, at adidas vælger at bringe det gamle Telstar navn – og design – tilbage. For det er ikke en helt normal bold.
Den nye VM-bold er produceret af kun seks forskellige dele, som til sidst bliver sat sammen med højteknologisk lim, så der ikke er nogle trælse syninger eller bristepunkter. Den skal jo helst holde til et frispark fra Cristiano Ronaldo. Og Ronaldo har faktisk måske allerede sparket til den nogle gange, da storhold som Real Madrid, Manchester United, Juventus og Argentina har været med til at udvikle bolden.

Telstar 18 World Cup OMB kan mere end de fleste andre fodbolde

Udover den lange udviklingsproces, så har adidas også taget højde for smartphone generationen. Hvis du køber den officielle kampbold Telstar 18 World Cup OMB, får du også en ”NFC” chip i bolden, der gør det muligt at interagere med den, når du bruger din smartphone (kræver din mobil har NFC-teknologi). Det er smart! Du kan blandt andet få informationer om din egen, personlige bold og få mulighed for at deltage i spændende VM-aktiviteter op til selve VM, der starter 14. juni 2018. Adidas har til denne kampagne allieret sig med nogle af verdens største fodboldstjerner, og de opfordrer alle til at deltage i de sjove fodbold events, som kun kan aktiveres, hvis du indlæser chippen fra bolden.

At spille med den nye VM-bold er noget af en oplevelse, og det er ikke uden grund, at adidas’ VM bold altid bliver solgt i hobetal. For det er utvivlsomt en af de bedste bolde på markedet lige nu.

Er du i VM mood, så klik her og bliv inspireret!

PS – tænker du, hvad står OMB for? Så kan vi løse mysteriet Official Match Ball