Singles Day

Singles Day er verdens største shoppingdag – men hvad er historien bag?  Du får svaret her.

Altså. Black Friday er selvfølgelig ikke helt ‘done for’, men alligevel er vi glade for at være med på Singles Day bølgen. For selvom verdens største tilbudsdag (mere om det senere) først nu kommer til Danmark, så har den faktisk en rigtig lang tradition for at være en af de bedste shoppingdage rundt omkring i verden.

En dag, hvor man rigtig kan forkæle sig selv med lækre produkter til gode priser. Er du nysgerrig på, hvad Singles Day præcist er for noget? Så læs med her, hvor vi giver dig hele historien bag den finurlige shoppingfest.

Singles day – Fra kærestesorger til shoppingglæde

Singles Day startede faktisk d. 11/11, 1993, hvor elever fra Nanjing University i Kina valgte at pleje deres kærestesorger ved at hylde deres single-liv. En form for ’anti-valentinsdag’, hvor man gjorde ekstra meget ud af sig selv under mottoet ”vær stolt af at være single”. Det tog dog ikke lang tid førend, at den kinesiske shopping-gigant, Ali Baba, så potentialet for at gøre kærestesorger til shoppingglæde. De begyndte derfor at køre vanvittige tilbud henvendt til alle verdens singler d. 11/11.

Datoen blev specifikt valgt, fordi den også kan ses som fire singler, der står alene. Lidt pudsigt, men pludseligt tog den spøjse tanke fart, og flere virksomheder såsom Burberry, Zara og Cadillac begyndte at køre stærke tilbud d. 11/11. Vupti! Sådan skaber man en ny ’helligdag’.

Singles Day er større end man tror

Husker du, at vi sagde, at Singles Day var verdens største tilbudsdag? Det er ikke engang noget, vi bare finder på for at gøre denne artikel mere interessant. Singles Day er større end både Black Friday og Cyber Monday – til sammen – og man regner med, at der bliver købt og solgt for mere end 166 milliarder danske kroner på blot 24 timer. Så det er ikke småpenge, vi snakker om.

Men når nu Singles Day er så stor og så værdifuld ude i den store verden, hvorfor har man så ikke gjort det til en fast del af danskernes shoppingkalender noget før? Det er faktisk ikke til at svare på. Men 2018 er året, hvor flere butikskæder og selvfølgelig – SPORT 24, vil være med til at gøre Singles Day til en dag med fuldt fokus på rendyrket shopping glæde.

For hvem siger, at man ikke må forkæle sig selv lidt ekstra her midt i november? Og må vi fortælle dig en hemmelighed?

… Du behøver faktisk slet ikke at være single for at få glæde af tilbuddene.