reebok puremove

Mød Reeboks nye ambassadør Louise Rützou – hun kan squatte med 150 kg, hvilket gør hende stærkere end de fleste. Læs, hvordan hun gik fra at have ondt i maven, når hun tog i træningscenteret til at stille op i (og vinde!) Danmarksmesterskabet i styrketræning.

En personlig sejr

Louise har gennem tiden stillet op i mange forskellige konkurrencer inden for styrkeløft, men hendes største personlige sejr var, da hun valgte at stille op i Danmarksmesterskaberne i styrkeløft – og vandt!

En sejr, hun ikke kom sovende til. Louise træner nemlig 4-5 gange om ugen, og kører gerne sin træning med mere end 100 kg på ryggen – noget, der ikke går helt ubemærket hen i træningscenteret.

“Står jeg for eksempel og squatter ved siden af en fyr, hvor jeg har mere vægt på end ham, kan man da godt mærke en masse underlige blikke.”

Men selvom Louise i dag føler sig hjemme i træningscenteret, så har det ikke altid været sådan.

”Da jeg startede med at træne, havde jeg ondt i maven hver gang, jeg skulle op i træningscenteret. Jeg var bange for at lave øvelserne forkert, at se dum ud eller lignende.”

Til trods for det, forlod hun alligevel altid træningscenteret med et opløftet humør. Noget, som stadig gør sig gældende den dag i dag.

For mig handler træning i store træk om at have det sjovt!

Hendes bedste råd til andre kvinder er derfor også:

Find ud af, hvad du synes, der er sjovt eller motiverende ved at træne. Træning skal være noget, du gør for dig selv, fordi du har lyst (i hvert fald 90% af gangene).

Louise er en sej ung kvinde med en sund tilgang til træning. Noget vi her i SPORT 24 beundrer. Vi spurgte hende derfor også om, hvad hun synes om tidens kropsidealer for kvinder, og hvordan disse harmonerer med hendes egen store passion: styrketræning.

En træningskvinde, som ønsker at knuse nutidens kropsideal

Idealet for, hvordan en ”rigtig” kvindekrop skal se ud, har længe været alt for snævert – grænsende til uopnåelig. Hvepsetalje, store bryster og slanke lemmer har i mange år været drømmen for de fleste kvinder.

En almindelig fordom, har derfor også været, at medmindre du var åleslank, kunne du ikke være veltrænet.

”Jeg bliver nogle gange mødt af personer, som ikke kan forstå, at jeg ser ud, som jeg gør, når jeg træner så meget! Jeg tager det ikke så personligt, for jeg ved, at vedkommende bare er uvidende omkring træning, kroppen og i det hele taget sundhed.”

Takket været stærke kvinder som Louise, er der endelig ved at ske en udvikling på den front – træning har fået et nyt formål. I dag skal man have en krop, der fungerer, og som kan noget mere end blot se godt ud.

louise rutzou

Jeg synes generelt, at de kvindelige kropsidealer er til at lukke op og s**** i!

Var, hvad Louise svarede, da vi spurgte hende om, hvad hun synes om nutidens kropsidealer.

Der findes ikke én måde, som er rigtig at se ud på. For mig er det utroligt vigtigt, at der er plads til alle mennesker – uanset højde og drøjde.

Selv elsker Louise at træne, men af nogle helt andre årsager end for at se ud, som kvinderne i bladene.

Jeg træner ikke for at se ud på en bestemt måde, men fordi jeg synes, det er sjovt at træne – det er mit frirum i en ellers stresset hverdag.”

Hun opmuntrer andre kvinder til at gøre det samme og stoppe med at sammenligne sig selv med andre.

Vi skal ikke gå og stræbe efter at ligne andre end os selv. Jeg synes netop, at det som gør os til noget helt specielt, er, at vi alle er unikke og smukke på hver vores måde!

louise rutzou

Har du altid haft et sundt forhold til din krop?

”Da jeg var yngre, var jeg sindssyg usikker omkring min krop og mine former. Jeg har aldrig været den lille tynde pige i skolen, men derimod en pige med lidt på sidebenene og masser af former.”

I teenageårene blev det ikke bedre, tværtimod: ”Jeg havde det vanvittigt dårligt med min krop. Men med alderen fandt jeg ud af, hvad der er vigtigt for mig”. Hun lærte i højere grad at tænke positive tanker om sig selv og sin krop.

Jeg vil ikke bruge min tid på at gå og hade på min egen krop: hvorfor skulle jeg? Den er min, og den er unik og smuk på sin helt egen måde

Hendes bedste råd til andre kvinder, som er kede af deres krop, er at blive bedre til at tage imod komplimenter fra andre, og stoppe med at bruge negative ord til at beskrive deres egen krop. To ting, som hjalp hende selv rigtig meget.

”Husk, at du er din egen værste kritiker: nogle af de ting, som du går og hater på omkring din krop, er du sikkert den eneste, der lægger mærke til.”

5 hurtige facts om Louise

  1. Jeg griner altid af mine egne jokes.
  2. Jeg kan IKKE lyve: hvis jeg prøver, bryder jeg altid ud i grin.
  3. Jeg elsker, når mennesker roser og hepper på andre – vi skal gøre hinanden bedre, ikke køre hinanden ned!
  4. Jeg taler ofte i søvne.
  5. Da jeg var yngre, gik jeg til spejder.

louise rutzou