skechers

Eliteløber Ed Chesereks fødder banker mod jorden. Højre, venstre, højre, venstre. Åndedrættet er tungt, men hurtigt og sveden pibler frem på panden. På fødderne har han et par Skechers i en fremtrædende blå farve.

Den prisvindende sangerinde, Camilla Cabello, poserer under et photoshoot. Hun kigger forførende ind i kameraet. På fødderne har hun et par hvide og bronzefarvede Skechers.

Disse to eksempler tegner et godt billede af, hvor bredt Skechers favner. I over 25 år har Skechers nemlig været med til at sætte dagsordenen for trendsættende sneakers-mode og high-performance træningssko.

Derfor er vi i SPORT 24 glade for at have fået Sketchers-sko på vores hylder. Kan du heller ikke få armene ned over det, og vil du vide mere om det verdensomspændende mærke? Så læs med her, hvor vi giver dig et lille indblik i Skechers historie, DNA, og hvad de står for.

skechers

Historien bag det verdensomspændende mærke

Skechers blev grundlagt af Robert Greenberg og hans søn, Micheal, i Californien, USA, i 1992. Oprindeligt blev Skechers faktisk født som en arbejdsstøvle, men i løbet af de 25 år, mærket har eksisteret, har Skechers udvidet deres portefølje med mere end 3.000 modeller til mænd, kvinder og børn.

Den amerikanske skogigant er blevet en global leder inden for fodtøjsbranchen, og det er i dag det andenstørste skomærke i USA.

Skechers har to særskilte kategorier: Lifestyle og Performance. Lifestyle-kollektionen omfatter mode- og fritidssko for alle, mens performance-kollektionen er træningssko, kendetegnet af en god pasform og høj komfort. Denne kombination er faldet i god jord i en tid, hvor sportssko (og -tøj) har vundet mere og mere indpas i modeverdenen.

Fakta: 99 % af fodtøj fra Skechers kommer i skoæsker, der lever op til FSC’s standarder for bæredygtighed.

Skechers – et foretrukken mærke iblandt elitesportsudøvere

Store sportslegender som David Ortiz, Tony Romo, Sugar Ray Leonard og Howie Long har længe set lyset i Skechers.

Men det er ikke kun Oversøs, at de er vilde med Skechers. Herhjemme i Norden, har mærket også tiltrukket stor opmærksom blandt professionelle sportsudøvere – heriblandt flere gange danmarksmester i triatlon, Maja Stage Nielsen, samt maratonløberne Jesper Hahn Jensen og Torben Glass Nielsen.

skechers

De fjerlette materialer, og den innovative teknologi, der ligger til grund for skoenes stødabsorberende såler, er en blandt mange årsager til, hvorfor Skechers er blevet så populær iblandt sportsudøvere verden over.

skechers

VIDSTE DU: Skechers tager samfundsansvar

  • Siden 2012 har Skechers doneret mere end 15 millioner par sko til børn over hele jorden gennem deres BOBS-velgørenhedsprogram.
  • Brandet har rejst mere end 3 millioner dollars og hjulpet mere en 583.000 internatdyr i USA.
  • Det har støttet mere end 50 velgørenhedsprojekter for børn og deres familier.
  • Med Disaster Relief-programmet har Skechers doneret titusindvis af sko og ting til lokalsamfund, der er ramt af katastrofer, bl.a. tsunamien i det Indiske Ocean i 2004 og jordskælvet i Haiti i 2010.
  • Det arrangerer hvert år flere gå-arrangementer, hvor der bliver samlet penge ind til velgørenhed